Van Harmanus naar Stellenbosch
23 oktober 2017 - Stellenbosch, Zuid-Afrika
Vandaag is de dag heel relaxed begonnen. We zouden eigenlijk om 9 uur op de boot moeten zitten om walvissen te gaan bekijken maar dit is gisteren al geannuleerd. We hebben daarna bij een andere maatschappij nog wel een trip voor de middag geboekt maar de verwachting was dat deze ook niet door zou gaan. Maar wie niet waagt wie niet wint.
Dus de dag maar begonnen met een wandeling langs de klif. Hier weer een aantal walvissen gezien. Waaronder 2 staarten en 3 springende walvissen. Echt heel gaaf om te zien als je je bedenkt dat die beesten 15 meter lang zijn en 40 ton zwaar. We hebben een dik uur doorgebracht met onze verrekijker op een bankje.
Daarna zijn we verder gewandeld voor een kopje koffie in de haven. Konden we meteen even vragen of de boten vanmiddag wel vertrokken. Helaas kregen we daar het bericht dat er vandaag helemaal geen boot meer ging vertrekken. Toen maar besloten om te gaan lunchen en daarna door te rijden naar Stellenbosch.
Na de lunch in de auto gestapt en vertokken richting Villiersdop en Franschhoek. Hier nog langs de Theewaterskloofdam gekomen, dit is het grootste stuwmeer van de hele westkaap. Wel was het hier nu bijzonder droog. Tijdens de rit langs dit stuwmeer ook nog gepasseert langs een filmset. Geen idee welke film ze hier aan het opnemen zijn maar wij zijn er langs gekomen.
Daarna moesten we ook nog een bergpas over wat weer een erg mooi uitzicht gaf op het wijngebied waar we naar onderweg waren. Aangekomen in Stellenbosch eerst maar even opzoek gegaan naar het hotel. Daar snel spullen gedropt en op weg naar het centrum. Daar even rond gewandeld maar al redelijk snel met een pilsje op het terras beland. Ondertussen was het al weer half 7 dus begonnen we honger te krijgen. We hadden al een mooi restaurant uitgezocht waar we zouden gaan eten. In Stellenbosch moet je geen bier drinken maar wijn natuurlijk. Dit hebben we dan ook maar gedaan. Een heerlijk drie gangen menu met bijpassende wijnen voor nog geen 60 euro voor 2 personen. Echt super lekker.
Inmiddels weer in het hotel met een flesje Bavaria. Die moet ook op voor we ove reen paar dagen naar Durban vliegen.
Morgen gaan we nog meer leren over wijn.
Foto’s
1 Reactie
-
Sjak:23 oktober 2017Gaaf hoor! Idee: volgende reis een ander biermerk aanschrijven 😉